De Week van de Vrijwilliger loopt dit jaar van 27 februari tot 1 maart. Al sinds 1986 is het een week om vrijwilligerswerk te promoten en nog meer om vrijwilligers te bedanken.

Bij lokaal bestuur Heist-op-den-Berg versterken vele vrijwilligers de teams. Je ziet ze niet altijd, maar ze zijn er wel.

Ze geven het beste van zichzelf in tal van activiteiten: ze zetten boeken terug in de bibliotheek, bemannen de vestiaire in het cultuurcentrum, houden de cafetaria open in WZC Berkenhof, animeren de kindjes op de speelpleinen, geven les in het Cursuscentrum, nemen een actieve rol op in bestuursraden, vervoeren mindermobielen, oefenen samen met anderstaligen de Nederlandse taal in de Babbelberg, begeleiden sport- en jeugdactiviteiten, doen de afwas in het Dorpsrestaurant, plooien kleding op na een tweedehandsbeurs, helpen kinderen met hun huiswerk, doorzoeken archieven, ruimen afval op, onderhouden Klein Scherpenheuvel in Wiekevorst, ...

'Samen vormen ze een ploeg van bijna 900 enthousiastelingen die onze dienstverlening sterker en kleurrijker maken.

Het is voor dat enthousiasme dat we onze vrijwilligers dankbaar zijn. Hun belangeloze inzet en optimisme werken aanstekelijk en zorgen ervoor dat onze activiteiten succesvol zijn en dat we met nieuwe initiatieven kunnen starten.

Naast de vrijwilligers die het lokale bestuur versterken, zijn er heel wat vrijwilligers actief bij organisaties en verenigingen. Ook in tijden dat er niet veel mocht, bleven ze doorgaan en zochten ze naar mooie alternatieven.

De afgelopen twee jaar zagen we ten slotte een enorme ploeg vrijwilligers aan de slag in het vaccinatiecentrum, de testcentra, ... Zij bleven zonder morren doorgaan. Hartverwarmend om te zien.'